Montignacovi recepti in jedilniki
Opis
Michel Montignac je po vsem svetu zaslovel s knjigami o pravilni prehrani in zdravem načinu hujšanja. Z Montignacovo metodo, ki jo je razvil v knjigi Jem, torej hujšam, se je uprl drastičnemu poslabšanju prehranskih navad v razvitem svetu, hkrati pa tudi zablodam klasične dietetike, kamor sodijo predvsem nizkokalorične shujševalne kure.
Montignac, ki je po naravi epikurejec in po nagnjenju gurman, trdi, da so pravi izbor surovin, tradicionalni, a posodobljen način priprave jedi ter obred skupnega obroka najboljša obramba pred preveliko telesno težo in najpogostejšimi boleznimi sodobne civilizacije.
V tej knjigi nas Montignac uvede v svojo kuhinjo in nam tako pokaže, kako se Montignacova metoda izvaja v praksi. Montignacovi recepti in jedilniki so neobhodno dopolnilo za vse, ki jim je blizu »nutricionistićna gastronomija« Michela Montignaca. Namenjeni so vsem, ki sicer nimajo veliko ćasa za kuharijo (še celo za slavja ne), pa si vendarle želijo zdrave prehrane, ki pa bi bila hkrati nadvse okusna in celo gurmanska.
200 receptov, ki jih najdemo v knjigi, se navdihuje večinoma iz sredozemskega načina prehranjevanja, ki je danes uradno priznano kot najboljše na svetu. Ti recepti so hkrati hitri, praktični in preprosti, poleg tega pa so tudi surovine zanje v večini primerov zelo poceni.
Podatki | |
---|---|
Avtor | Michel Montignac |
Jezik | Slovenski |
Letnik | 2006 |
Podnaslov | Jem, torej hujšam v praksi |
Št. strani | 291 |
Vezava | Mehka |
Založba | Vale-Novak |